Nyhetsarkiv Barn och utbildning

Här hittar du äldre nyheter inom Barn och utbildning.

• Öppet hus inför valet till årskurs 7

Elever i åk 6 är välkomna på öppet hus för att tillsammans med en vårdnadshavare besöka Lidköpings kommuns högstadieskolor inför valet till åk 7. Under besöket kan ni få information, besöka lokaler samt träffa representanter från de olika skolorna.
  • Öppna förskolan öppnar upp 18/10, med uteaktiviteter!

För er som vill hänga med så ses vi måndagar i Stadsträdgården vid öppna förskolans entré klockan 9.30-11.30.För barn 0-5 år.
  • Vaccin mot covid-19 på skoltid

I mitten av september beslutade Folkhälsomyndigheten att 12 till 15-åringar ska erbjudas vaccin mot covid-19Nu erbjuds alla 12 till 15-åringar på Lidköpings kommuns grundskolor vaccination mot covid-19 på skoltid. Vaccinationerna kommer genomföras under vecka 42 och vecka 43. Vaccinationen är möjlig tack vare ett samarbete mellan Barn & skola och Västra Götalandsregionen, genom de lokala vårdcentralerna.Elever på vissa högstadieskolor kommer tillsammans med personal från skolan att gå till en närliggande vaccinationsmottagning under skoldagen medan det på övriga skolor kommer ut vaccinatörer från vårdcentralerna i kommunen till skolan.
  • Årets UF-Företag - Shear Joy UF

Tisdagen 11 maj så lyckades UF-företaget Shear Joy UF från Teknikprogrammet på De la Gardiegymnasiet med att vinna SM i Ung Företagsamhet i den tyngsta kategorin ”Årets UF-Företag”.
  • Närundervisning kommunala högstadieskolor

Från och med måndag 19 april övergår Lidköping kommuns högstadieskolor till närundervisning.
  • Student 2021

Många elever och anhöriga frågar om genomförandet av studenten vid De la Gardiegymnasiet 2021.
  • Lunchlådor för distansstuderande vecka 8-12

Nu finns möjligheten att beställa lunchlådor. Erbjudandet gäller endast elever inskrivna på De la Gardiegymnasiet.
  • Skräpplockardagarna

Att hålla Lidköping rent och fint är viktigt av många anledningar, inte minst för syns skull. Nedskräpning är ett problem som sträcker sig längre än fimpen, plastpåsen eller glasflaskan som har slängts på marken och det är viktigt att vi tillsammans arbetar förebyggande med detta.

Nyheter sorterade på år och månad

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till Kontaktcenter på 0510-77 00 00 eller via kommun@lidkoping.se