Udda blir jämnt när sophämtningen byter vecka för 14-dagarskunder

Från årsskiftet ändrar Renhållningen vecka för sophämtning för alla villahushåll med 14-dagarshämtning, oavsett typ av abonnemang. Anledningen till bytet är att år 2020 består av 53 veckor, istället för de vanliga 52 veckorna. Veckodagen som soporna hämtas på är oförändrad.

53 veckor

I år är det 53 veckor på året och därmed två udda veckor på rad vid årsskiftet. Det innebär följande förändringar i sophämtningen för er med 14-dagarshämtning:
• Du som brukar ha sophämtning udda vecka byter till jämn vecka från och med vecka 2, 2021.
• Du som brukar ha sophämtning jämn vecka byter till udda vecka från och med vecka 1, 2021.

Glöm inte att veckobyte sker för samtliga avfallstjänster. Så om ni har tecknat våra tjänster för kärl 2 och trädgårdsavfall sker bytet även för dessa! Ändringen gäller bara avfallstjänster med tömningsintervallet 14 dagar. De som har veckotömning och tömning flera dagar i veckan (hyreshus t.ex.) påverkas alltså inte av detta.

Exempel:
Om din sophämtning sker på onsdag v.53 kommer tömning under 2021 ske på onsdag vecka 2,4,6 och så vidare.
Om din sophämtning sker på måndag v.52 kommer tömning under 2021 ske på måndag vecka 1,3,5 och så vidare.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?Hur nöjd är du med sidans innehåll?

Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till Kontaktcenter på 0510-77 00 00 eller via kommun@lidkoping.se

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?


Kan du utveckla ditt svar lite mer?

Vi vill gärna att du förklarar vad du saknar eller vad som inte stämmer för att vi skall kunna blir bättre på att ge dig korrekt information. Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till Kontaktcenter på 0510-77 00 00 eller via kommun@lidkoping.se

Får vi kontakta dig (frivilligt)?

Skriv in den e-postadress vi kan nå dig på. Vi kontaktar dig enbart om vi behöver ställa kompletterande frågor rörande din feedback ovan.

Har du synpunkter på service och tjänster?

Läs om hur du lämnar synpunkter på kommunens service och tjänster.

Informationen skickas...

Tack för att du hjälper oss att göra kommunens webbplats bättre!

Publicerad:

Senast uppdaterad: