Klassutmaningen På Egna Ben vecka 37-41

11 klasser och drygt 300 elever tävlar i årets upplaga av klassutmaningen På Egna Ben 2021. Läs mer på www.paegnaben.selänk till annan webbplats

41,56 ton koldioxid

Förra året var På egna ben med och sparade totalt 41,56 ton koldioxid på de 233,481 km eleverna gick, cyklade eller åkte kollektivt till och från skolan.

På egna ben är en utmaning för elever i årskurs 4–6 som handlar om att ta sig till skolan genom att cykla, gå eller åka kollektivt och skippa de ofta korta bilresorna. Utmaningen är uppbyggd som en spännande poängjakt där klassen engageras i att tävla om fina priser.

De klasser som kämpar på och uppnår kvalgränsen är varje vecka med i utlottningen av fina priser. Under utmaningen kan man även samla värdefulla bonuspoäng genom att engagerade föräldrar och syskon också väljer hållbara resealternativ.

Slutsegraren blir den som samlat ihop flest poäng efter alla fem etapperna.

Oavsett hur det går för klassen i utmaningen så vinner alla värdefull kunskap om miljö, hälsa och trafiksäkerhet samtidigt som skolmiljön blir både säkrare och trivsammare.

Utmaningen kör igång under Europeiska Mobilitetsveckan och pågår i fem veckor (vecka 37-41).

Årets priser är:

Etapp Priser (4 st) :

Biobiljetter till hela klassen

Slutpriser:

  1. 5000 kr till klasskassan
  2. 3000 kr till klasskassan
  3. 1500 kr till klasskassan

Tröstpriser:

Fina tröstpriser delas ut till samtliga klasser som aktivt deltagit i utmaningen men som inte vunnit något av huvudpriserna!

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?Hur nöjd är du med sidans innehåll?

Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till Kontaktcenter på 0510-77 00 00 eller via kommun@lidkoping.se

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?


Kan du utveckla ditt svar lite mer?

Vi vill gärna att du förklarar vad du saknar eller vad som inte stämmer för att vi skall kunna blir bättre på att ge dig korrekt information. Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till Kontaktcenter på 0510-77 00 00 eller via kommun@lidkoping.se

Får vi kontakta dig (frivilligt)?

Skriv in den e-postadress vi kan nå dig på. Vi kontaktar dig enbart om vi behöver ställa kompletterande frågor rörande din feedback ovan.

Har du synpunkter på service och tjänster?

Läs om hur du lämnar synpunkter på kommunens service och tjänster.

Informationen skickas...

Tack för att du hjälper oss att göra kommunens webbplats bättre!

Publicerad:

Senast uppdaterad: