Idrottsgymnasium

På De la Gardiegymnasiet kan du välja att kombinera idrott (tennis, bandy, fotboll och ishockey) och studier.

Informationsmöte lokalt idrottsgymnasium

Välkommen till informationsmöte om lokalt idrottsgymnasium LIU för bandy, fotboll och ishockey onsdag 19 januari klockan 17:00. Mer information kommer.

Tennis, bandy, fotboll och ishockey

Tennis (Nationellt Godkänd Idrottsutbildning – NIU)

Utbildningen har en tydlig elitidrottskaraktär. Minst tre träningspass i veckan ligger på skoltid. Tennis kan kombineras med Ekonomi- Samhällsvetenskaps-, Teknik- samt Barn- och fritidsprogrammet. NIU består av två kurser Idrottsspecialisering 1 - 100 poäng, idrottsspecialisering 2 - 100 poäng, Tränings- och tävlingslära 1 - 100 poäng och Tränings- och tävlingslära 2 - 100 poäng.

På eftermiddagen tränar du i Lidköpings Tennisklubbs regi där NIU-tränaren finns på plats. De la Gardiegymnasiet har en utvecklingsmiljö där man kan erbjuda tennisträning med kvalificerade tränare samt tävlingsresor, medicinskt stöd, idrottspsykologi och kostrådgivning.

Du som är intresserad av att besöka vår verksamhet är välkommen att kontakta Perra Granath, tennistränare 072-183 43 92.

Besöksdagar 16 och 30 november

Vi har två besöksdagar där du får besöka skola, tennishall och får information av tränare. Besöksdagarna är 16 och 30 november klockan 10:30-15:00. Anmäl dig till Perra Granath, tennistränare 072-183 43 92. När antagningstiden är slut bjuder vi in de som är aktuella till intagning för provspel och intervjuer.

Bandy, fotboll, ishockey (Lokalt idrottsgymnasium – LIU)

Det lokala idrottsgymnasiet består av två kurser, Idrott och hälsa- specialisering 1, 100 poäng, och Idrott och hälsa- specialisering 2, 100 poäng. Du läser kurserna som individuellt val.

Du har två lektionspass i veckan under tre år, varierande mellan pass på is eller gräs och olika områden som fys, teori och kost.

Fokuset ligger på individuell utveckling. Dina lärare är kunniga instruktörer samt idrottslärare från De la Gardiegymnasiet. Du har också möjlighet att läsa utökat program om meritpoäng eller högskolebehörighet önskas (gäller ej fotboll). Ansökan sker i samband med att du väljer gymnasieprogram på Utbildning Skaraborg. Länk till annan webbplats.

Kontakt

Magnus Thilén

Titel: Gymnasiechef

Tel: 0510-770711

E-post: Magnus.Thilen@edu.lidkoping.se

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?Hur nöjd är du med sidans innehåll?

Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till Kontaktcenter på 0510-77 00 00 eller via kommun@lidkoping.se

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?


Kan du utveckla ditt svar lite mer?

Vi vill gärna att du förklarar vad du saknar eller vad som inte stämmer för att vi skall kunna blir bättre på att ge dig korrekt information. Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till Kontaktcenter på 0510-77 00 00 eller via kommun@lidkoping.se

Får vi kontakta dig (frivilligt)?

Skriv in den e-postadress vi kan nå dig på. Vi kontaktar dig enbart om vi behöver ställa kompletterande frågor rörande din feedback ovan.

Har du synpunkter på service och tjänster?

Läs om hur du lämnar synpunkter på kommunens service och tjänster.

Informationen skickas...

Tack för att du hjälper oss att göra kommunens webbplats bättre!

Publicerad:

Senast uppdaterad: