Val 2022

Söndag den 11 september var det allmänt val till riksdag, region- och kommunfullmäktige. Här kan du läsa om de preliminära resultaten för val 2022.

Förtidsröstning

Du kan förtidsrösta från den 24 augusti fram till valdagen. Röstningslokal vid förtidsröstning är Stadshuset på Skaragatan 8 i Lidköping.

För att förtidsrösta behöver du ta med ditt röstkort och id-handling. Saknar du id-handling kan en annan person intyga din identitet. Den personen måste i så fall visa sin id-handling eller vara känd av röstmottagaren. Om du inte har ditt röstkort med dig, kan ett dubblettröstkort skrivas ut av röstmottagarna i röstningslokalen.

Öppetider för röstningslokal vid förtidsröstning

  • 24–26 augusti (onsdag-fredag), kl. 09:00-19:00
  • 27–28 augusti (lördag-söndag), kl. 10:00-15:00
  • 29 augusti-2 september (måndag-fredag), kl. 09:00-19:00
  • 3–4 september (lördag-söndag), kl. 10:00-15:00
  • 5–9 september (måndag-fredag), kl. 09:00-19:00
  • 10 september (lördag), kl. 10:00-15:00
  • 11 september (söndag), kl. 08:00-20:00​ (valdagen)

Rösta med bud

Att rösta med bud betyder att någon annan än du själv tar med din röst till vallokalen eller lokal för förtidsröstning. Sista dagen att göra i ordning rösten är på valdagen. För att rösta med bud behöver du ett bud och ett vittne. Budröstningsmaterial finns att hämta i lokaler där det går att rösta.

Du kan rösta med bud av följande anledningar: sjukdom, ålder, funktionsnedsättning, intagen på häkte eller kriminalvårdsanstalt. Om du bor eller vistas vid en lantbrevbärarlinje kan du också budrösta med hjälp av lantbrevbäraren som bud.

Ambulerande röstmottagare

Om du har svårigheter att ta dig till din röstningslokal på grund av sjukdom, ålder eller funktionsnedsättning, kan kommunen ordna så att en röstmottagare kommer hem till dig och tar emot din röst. Valnämnden utser vilka som ska vara ambulerande röstmottagare.

Du kan boka ambulerande röstmottagare från den 24 augusti när förtidsröstningen öppnar fram till och med valdagen 11 september klockan 16:00. Därefter tas inga fler bokningar.

Boka tid för ambulerande röstmottagare genom att kontakta valkansliet på telefon: 0510-77 01 60.

Valdistrikt och vallokaler

På valdagen den 11 september kan du rösta i din vallokal. Vallokalerna är öppna mellan 08:00-20:00. Valdistrikt och vallokaler skiljer sig från tidigare år, så läs noga på ditt röstkort för att se vilket valdistrikt du tillhör.

Efter att vallokalerna har stängt kl. 20:00 på valdagen så är det rösträkning och denna är offentlig.

Har du rösträtt, men saknar ditt röstkort kan du kontakta valkansliet för att få information om vilket valdistrikt du tilhör.

Övrig information

Här kan du hitta övrig information kring valet.

Relaterad information

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?Hur nöjd är du med sidans innehåll?

Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?


Kan du utveckla ditt svar lite mer?

Vi vill gärna att du förklarar vad du saknar eller vad som inte stämmer för att vi skall kunna blir bättre på att ge dig korrekt information. Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Får vi kontakta dig (frivilligt)?

Skriv in den e-postadress vi kan nå dig på. Vi kontaktar dig enbart om vi behöver ställa kompletterande frågor rörande din feedback ovan.

Har du synpunkter på service och tjänster?

Läs om hur du lämnar synpunkter på kommunens service och tjänster.

Informationen skickas...

Tack för att du hjälper oss att göra kommunens webbplats bättre!

Publicerad:

Senast uppdaterad: