Träningsanläggningar

Lidköping har ett brett utbud av träningsanläggningar, allt från friidrott till skateboard.

Idrottsplatsen Framnäs har en fotbollsplan med läktare.

På friidrottsanläggningen i Framnäsområdet finns sex fullvärdiga 400-metersbanor med vattengrav, tre längdhoppsgropar, en stavhoppsgrop, en diskusring, en kulstötningsbana samt en ansatsyta för spjut och en allvädersyta för höjdhopp.

Framnäs konstgräsplan

Lidköpings föreningsliv spelar fotboll på grönt gräs året om. Den fjärrvärmeuppvärmda konstgräsplanen vid Framnäs erbjuder förutom en känsla av äkta gräs även en vacker utsikt mot Kinneviken och Kinnekulle.

Konstgräset vilar på en grusbädd där fjärrvärmerören är nerfrästa. I botten på konstgräset ligger sand och över sanden finns ett lager gummigranulat vilket ger en mjuk och skön känsla när du springer på planen. Tack vare konstgräset ökar vi tillgängligheten för våra föreningar och fotbollsgymnasiet som nu kan träna på grönt gräs året runt med reservation för riktigt snörika vintrar.

Här kan du se när konstgräsplanen är ledig. Länk till annan webbplats.

Idrottens hus och träningshallarna är en viktig anläggning för ungdomsidrotten.

Här läser du mer om Idrottens hus

Lidköpings Motorsportarena finns cirka 3 km sydost om Lidköpings centrum och gränsar i norr till Ringleden (riksväg 44). På motorstadion finns tractorpullingbana, folkracebana, go-kartbana, motocrossbana, endurobana och miniracingbana.

Öppettider och övrig information hittar du här Länk till annan webbplats..

Lidköping VSK:s klubbstuga är öppen för allmänheten. Tillgång till omklädningsrum, dusch och bastu. Läs mer om Rådåsgården på Lidköping VSK:s webbplats Länk till annan webbplats..

Skateboardpark (öppnar sommar 2022)
Skateboardparken ägs och drivs av Lidköpings Skateboardförening.
Endast skateboardåkning är tillåtet i skateboardparken.
Adress: Strandgatan 10.

Skateboardhall
Skateboardhallen drivs av Lidköpings Skateboardförening.
Adress: Sockerbruksgatan 1.

Läs om medlemskap, öppettider mm på föreningens sociala medier. Länk till annan webbplats.

Bland annat tack vare bandyns långa tradition i Lidköping finns det en hel del isytor att träna eller roa sig på. Genom allmänhetens åkning får alla möjlighet att åka skridskor i Sparbanken Lidköping Arena, i Ishallen, på bandybanan och på Lilla Utebanan.

Läs mer om allmänhetens åkning.

Tennishallen har 5 hardcourtbanor, 1 padeltennisbana inomhus och 3 grusbanor utomhus,kansli och kontorsutrymmen, klubbrum, cafeteria samt gym för tennisgymnasiets elever och juniorer.

Tennishallen ägs av Lidköpings Tennisklubb Länk till annan webbplats..

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?Hur nöjd är du med sidans innehåll?

Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till Kontaktcenter på 0510-77 00 00 eller via kommun@lidkoping.se

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?


Kan du utveckla ditt svar lite mer?

Vi vill gärna att du förklarar vad du saknar eller vad som inte stämmer för att vi skall kunna blir bättre på att ge dig korrekt information. Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till Kontaktcenter på 0510-77 00 00 eller via kommun@lidkoping.se

Får vi kontakta dig (frivilligt)?

Skriv in den e-postadress vi kan nå dig på. Vi kontaktar dig enbart om vi behöver ställa kompletterande frågor rörande din feedback ovan.

Har du synpunkter på service och tjänster?

Läs om hur du lämnar synpunkter på kommunens service och tjänster.

Informationen skickas...

Tack för att du hjälper oss att göra kommunens webbplats bättre!

Publicerad:

Senast uppdaterad: