Majgårdens äldreboende

Majgården ligger i hjärtat av Majåker, omgivet av villor och grönområden, tio minuters bilresa från innerstaden. Hos oss är dina behov och önskemål i centrum. Vi ger dig god omvårdnad i en trygg och varm atmosfär.

Telefonnummer till Majgården

Enhet A 0510-77 07 47
Enhet B 0510-77 07 98
Enhet C 0510-77 07 96
Enhet D 0510-77 07 39

Sjuksköterska 0510-77 07 97

Kontakt

Marita Stridh

Titel: Enhetschef

Tel: 0510-770891

E-post: marita.stridh@lidkoping.se

Majgårdens äldreboende

Majgården är byggt i markplan och alla 40 lägenheter har egna uteplatser. Det finns även vackra innergårdar där du kan avnjuta ditt kaffe sommartid. På Majgården har alla enheter gemensamma utrymmen där du kan läsa tidningen, se på tv eller umgås med andra hyresgäster. Centralt i huset finns en SPA-del med träningsrum, badrum med fällbart badkar samt lokal för hår- och fotvård. Samlingssal med kök finns att låna för hyresgästerna. I närområdet finns fina promenadvägar, förskola, skola och kyrka.

Våra lägenheter

Lägenheterna är ljusa och består av ett eller två rum med kokmöjligheter och toalett med dusch. Lägenheterna är 37 eller 44 kvadratmeter. I lägenheterna finns en säng, resten av möbleringen väljer du själv. Trygghetslarm finns tillgängligt för dig som önskar detta.

Kost och måltider

Vi serverar dagligen tre huvudmål och två till tre mellanmål. Mat finns alltid att få och nattetid erbjuds mat för dig som har svårt att somna. Måltiderna fördelas jämnt över dagen. Vi har eget kök med kockar alla dagar i veckan som lagar maten från grunden. Emellanåt bakar vi tillsammans och under sommaren serverar vi ofta kaffet utomhus. Under måltiderna har vi en lugn och trivsam stund. Du bestämmer alltid själv om du vill äta tillsammans med andra eller i din egen lägenhet.

Aktiviteter

På Majgården anordnas aktiviteter som till exempel bingo, sångstunder, gymnastik och temasamlingar. Vi försöker vara utomhus i våra trädgårdar och i närområdet så mycket som möjligt. Du som bor hos oss väljer själv vilka aktiviteter du vill ta del av. När du flyttar till Majgården skriver vi ner dina önskemål om aktiviteter i din genomförandeplan. På vårt gruppboende prioriterar vi små, vardagsnära aktiviteter utifrån de boendes intressen och dagsform. Under året anordnar vi musikunderhållningar och uppmärksammar årets högtider. Vi har ofta teman som är förknippade med mat, såsom Kanelbullens dag och Nobeldagen. Vi firar även födelsedagar om önskemål finns. Hårfrisör och fotvårdsspecialist kommer till Majgården.

Vi som arbetar här

För din trygghet och säkerhet arbetar vår omvårdnadspersonal dygnet runt och grundkompetensen är undersköterska. Enhetschef för Majgården arbetar måndag till fredag. Vi har sjuksköterskor tillgängliga dygnet runt och på plats dagtid måndag till fredag. Läkare från primärvården besöker oss en gång i veckan. Vi har arbetsterapeut och sjukgymnast/fysioterapeut knutna till vårt boende. Tillgång till hårfrisör och fotvårdsspecialist finns. Personalen på Majgården erbjuds kontinuerlig fortbildning för att utvecklas i sina yrkesroller. Vi ser också över våra arbetsformer med jämna mellanrum, för att få en så bra verksamhet som möjligt.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?Hur nöjd är du med sidans innehåll?

Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?


Kan du utveckla ditt svar lite mer?

Vi vill gärna att du förklarar vad du saknar eller vad som inte stämmer för att vi skall kunna blir bättre på att ge dig korrekt information. Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Får vi kontakta dig (frivilligt)?

Skriv in den e-postadress vi kan nå dig på. Vi kontaktar dig enbart om vi behöver ställa kompletterande frågor rörande din feedback ovan.

Har du synpunkter på service och tjänster?

Läs om hur du lämnar synpunkter på kommunens service och tjänster.

Informationen skickas...

Tack för att du hjälper oss att göra kommunens webbplats bättre!

Publicerad:

Senast uppdaterad: