Östhaga demensboende nedre

Östhaga demensboende ligger centralt i stadsdelen Margretelund. I närheten finns grönområden och promenadvägar. Hos oss får du en god vård och omsorg efter dina behov.

Telefonnummer till Östhaga demensboende

Enhet Norddalen 0510-77 09 64
Enhet Rosendal 0510-77 05 21
Enhet Samängen 0510-77 04 91
Enhet Sjödalen 0510-77 09 24

Sjuksköterska 0510-77 05 85

Kontakt

Lisa Maria Bergsten

Titel: Enhetschef Äldreomsorgen

Tel: 0510-770465

E-post: LisaMaria.Bergsten@lidkoping.se

Östhaga demensboende nedre

Östhaga demensboende nedre består av fyra enheter: Rosendal, Samängen, Norddalen och Sjödalen. Inom varje enhet finns tio lägenheter samt gemensamt kök, matrum och allrum. I våra gemensamma utrymmen samlas vi till måltider, för att titta på tv och umgås med varandra. I närheten av Östhaga finns affär, kyrka och apotek. Det finns även en besöksparkering och busshållplats bredvid boendet.

Våra lägenheter

Lägenheterna består av ett rum med kokmöjlighet samt toalett med dusch. I rummet finns en säng, övrig möblering väljer du själv. Om du har behov av trygghetslarm ordnar vi det till dig. För dig som behöver hjälpmedel provas detta ut av arbetsterapeut och sjukgymnast hos oss.

Kost och måltider

Vi serverar tre huvudmåltider och två till tre mellanmål. Måltiderna fördelas jämnt över dagen och tillagas i kostenhetens kök på Östhaga. Ibland bakar vi och lagar mat tillsammans i eget kök. Under sommaren serveras det ofta kaffe ute i trädgårdarna. För oss är det viktigt att måltiderna är en lugn och harmonisk stund där du och personalen har det trevligt tillsammans. Givetvis kan du, om så önskas, äta måltiderna i din egen lägenhet.

Aktiviteter

På Östhaga har vi flera dagliga, vardagsnära aktiviteter. Det kan vara förmiddagsfika, tidningsläsning, promenader och spontana aktiviteter. Vi uppmärksammar årets högtider på olika sätt och om önskemål finns firar vi födelsedagar och andra högtidsdagar gemensamt. Emellanåt anordnar vi musik- och bokcirklar. Hårfrisör och fotvårdsterapeut kommer regelbundet till oss.

Vi som arbetar här

På Östhaga finns det personal dygnet runt, varav de flesta är utbildade undersköterskor. Vi har även sjuksköterskor tillgängliga dygnet runt och på plats dagtid måndag till fredag. Läkare från primärvården besöker oss varje vecka. Vi har även kontakt med arbetsterapeut och sjukgymnast/fysioterapeut från Kommunrehab. Dessutom finns enhetschef på plats dagtid måndag till fredag, då även vaktmästare och kokerska finns hos oss. Personalen på Östhaga demenscenter erbjuds kontinuerlig fortbildning för att utvecklas i sina yrkesroller. Vi ser också över våra arbetsformer med jämna mellanrum, för att få en så bra verksamhet som möjligt.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?Hur nöjd är du med sidans innehåll?

Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till Kontaktcenter på 0510-77 00 00 eller via kommun@lidkoping.se

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?


Kan du utveckla ditt svar lite mer?

Vi vill gärna att du förklarar vad du saknar eller vad som inte stämmer för att vi skall kunna blir bättre på att ge dig korrekt information. Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till Kontaktcenter på 0510-77 00 00 eller via kommun@lidkoping.se

Får vi kontakta dig (frivilligt)?

Skriv in den e-postadress vi kan nå dig på. Vi kontaktar dig enbart om vi behöver ställa kompletterande frågor rörande din feedback ovan.

Har du synpunkter på service och tjänster?

Läs om hur du lämnar synpunkter på kommunens service och tjänster.

Informationen skickas...

Tack för att du hjälper oss att göra kommunens webbplats bättre!

Publicerad:

Senast uppdaterad: