Tallskogens demensboende

Tallskogen ligger vid Ågårdsskogen omgivet av tallskog med vackra promenadvägar. Här erbjuder vi gruppboende för personer med demenssjukdom i lugn och fridfull miljö.

Telefonnummer till Tallskogens demensboende

Hus A, 0510-77 03 39
Hus B, 0510-77 03 99
Hus C, 0510-77 03 98
Hus D, 0510-77 03 96

Sjuksköterska 0510-77 03 29

Kontakt

Carina Andersson

Titel: Enhetschef

Tel: 0510-770395

E-post: Carina.Andersson3@lidkoping.se

Tallskogens demensboende

Tallskogen är byggt i markplan. Utemiljön är rogivande och inbjuder till promenader oavsett årstid. Varje lägenhet har en egen uteplats. Vi har även en gemensam altan med växter och planteringar. Vi vistas utomhus så mycket som möjligt eftersom vi tror att det är bra för kropp och själ. På Tallskogen anordnar vi aktiviteter flera gånger i veckan. Det kan vara bingo, sångstunder eller gymnastik. För dig som vill ta det lugnt finns alltid möjlighet att slå sig ner i våra grupprum. Där kan du läsa tidningen, titta på tv och umgås med andra som bor hos oss. I anslutning till Tallskogen finns det gott om parkeringsplatser och goda förbindelser med kollektivtrafik. Det finns även cykelvägar till och från boendet.

Våra lägenheter

Lägenheten består av ett rum med pentry samt en toalett med dusch. I rummet finns en säng, resten av möbleringen väljer du själv. Storleken på lägenheterna är 25-30 kvadratmeter. I varje lägenhet finns ett larm och vissa hjälpmedel. Om du behöver fler hjälpmedel får du stöd av arbetsterapeut eller sjukgymnast som provar ut lämpliga hjälpmedel till dig.

Kost och måltider

Vi serverar tre huvudmåltider och två till tre mellanmål. Frukost lagar vi själva medan vi får middag och kvällsmat från Vänerköket. Ibland bakar vi och lagar mat tillsammans. Under sommaren dricker vi ofta kaffet utomhus. Vid årets högtidsdagar serverar vi traditionell mat som hör högtiden till.

Aktiviteter

Vi anordnar aktiviteter flera gånger i veckan. Vi utgår från de boendes önskemål oavsett om det gäller sångstunder, bingo, gymnastik eller filmvisning. På Tallskogen är vi noga med att ta tillvara möjligheten till utevistelse. Varje vår och höst anordnar vi musikunderhållning och vi uppmärksammar årets högtider. Vi firar födelsedagar för de som bor hos oss om önskemål finns. Du som vill fira din födelsedag med släkt och vänner kan låna våra lokaler. Vi har en samlingssal i anslutning till huvudentrén som du är välkommen att använda. Hårfrisör och fotvårdsterapeut kommer till oss med jämna mellanrum.

Vi som arbetar här

På Tallskogen finns det personal dygnet runt som alla är utbildade undersköterskor. Vi har även sjuksköterskor tillgängliga dygnet runt och på plats dagtid måndag till fredag. Läkare från primärvården besöker oss en gång i veckan. Vi har även kontakt med arbetsterapeut och sjukgymnast/fysioterapeut från Kommunrehab. Dessutom finns enhetschef på plats dagtid måndag till fredag, då även vaktmästare finns hos oss. Personalen på Tallskogen erbjuds kontinuerlig fortbildning för att utvecklas i sina yrkesroller. Vi ser också över våra arbetsformer med jämna mellanrum, för att få en så bra verksamhet som möjligt.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?Hur nöjd är du med sidans innehåll?

Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?


Kan du utveckla ditt svar lite mer?

Vi vill gärna att du förklarar vad du saknar eller vad som inte stämmer för att vi skall kunna blir bättre på att ge dig korrekt information. Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Får vi kontakta dig (frivilligt)?

Skriv in den e-postadress vi kan nå dig på. Vi kontaktar dig enbart om vi behöver ställa kompletterande frågor rörande din feedback ovan.

Har du synpunkter på service och tjänster?

Läs om hur du lämnar synpunkter på kommunens service och tjänster.

Informationen skickas...

Tack för att du hjälper oss att göra kommunens webbplats bättre!

Publicerad:

Senast uppdaterad: