Stöd till barn och unga med funktionsnedsättning

Det finns flera olika LSS-insatser som stöd till barn och unga med funktionsnedsättning.

LSS-insatser som man kan ansöka om:

• Ledsagarservice – individuellt stöd eller vid önskemål om gruppaktiviteter
  • Avlösarservice i hemmet – individuella insatser som utgår från personens unika behov
  • Korttidsvistelse utanför hemmet – avlastning till föräldrar och barn som behöver tid för återhämtning
  • Korttidstillsyn för skolungdom över 12 år – fritidsverksamhet i samma lokaler som korttidsvistelsen
  • Boende i familjehem eller bostad med särskild service för barn – kan vara permanent eller ske periodvis.

Grodden är ett korttidsboende enligt LSS (Lagen om särskilt stöd och service), där verksamheten riktar sig till barn och ungdomar med olika funktionsnedsättningar. Grodden erbjuder miljöombyte och rekreation för barn och ungdomar med funktionsnedsättning och avlastning för deras föräldrar. Tiden på korttidsboendet styrs utifrån hur beslutet från LSS-handläggare ser ut samt från de individuella behov och önskemål som finns hos varje familj. Verksamheten är öppen dygnet runt och året om. Groddens korttidshem är en enplansvilla med enskilda rum, gemensamhetsutrymmen och matplats. Lokalerna är funktionshinderanpassade och lättframkomliga med rymliga och öppna utrymmen.

Korttidshemmet Grodden, telefon 0510-77 10 28
Enhetschef, telefon 0510-77 10 29

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till Kontaktcenter på 0510-77 00 00 eller via kommun@lidkoping.se