Stödcentrum för unga brottsutsatta

Varje dag drabbas barn och ungdomar av brott. Att bli utsatt för ett brott är ofta en svår upplevelse och man kan behöva någon att prata med. Vi på Stödcentrum ger dig råd, stöd och information.

När man blivit drabbad av ett brott är det vanligt att känna sig rädd, arg och ledsen. Många frågor kan dyka upp: Varför blev just jag utsatt? Vad händer i en polisutredning? Och hur går en rättegång till?

Vi på Stödcentrum finns här för att hjälpa dig. Vår verksamhet bedrivs av socialtjänsten i Lidköping, Skara, Vara, Götene, Grästorp och Essunga. Vi vänder oss till ungdomar från 12 år, som har blivit utsatta för exempelvis personrån, misshandel, våldtäkt, olaga hot eller ofredande.

Kontakta Stödcentrum

Telefon: 0510-77 14 26

Telefontider: Tisdagar 13.30-14.30 och torsdag 08.30-09.30 Semesterstängt vecka 28-30.

E-post: stodcentrum@lidkoping.se

Vilken hjälp kan jag få?

Vi kan hjälpa dig att bearbeta brottshändelsen och de konsekvenser händelsen fört med sig. Du kan också få hjälp att förbereda dig för en eventuell rättegång. Vi stöttar dig även med praktiska saker som kontakt med polis, åklagare och försäkringsbolag.

Även du som blivit vittne till en brottshändelse kan få stöd av oss. Vi erbjuder också individuella samtal för föräldrar.

Hjälpen är kostnadsfri.

Vad krävs för att få hjälp?

Det krävs ingen polisanmälan av brottet för att få hjälp av oss. Vi rekommenderar dock att du alltid gör en polisanmälan. Det är ett sätt att säga ifrån, att sätta en gräns. Just din polisanmälan kan innebära att gärningspersonen ställs inför rätta.

Kan jag vara anonym?

Du väljer själv om du vill vara anonym. Vi har sekretess och får inte föra vidare någon information.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?Hur nöjd är du med sidans innehåll?

Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Tack för ditt svar!

Hur nöjd är du med sidans innehåll?


Kan du utveckla ditt svar lite mer?

Vi vill gärna att du förklarar vad du saknar eller vad som inte stämmer för att vi skall kunna blir bättre på att ge dig korrekt information. Din kommentar blir en allmän handling och kan komma att läsas av andra. Undvik att skicka in känsliga personuppgifter. Vi hanterar alla eventuella personuppgifter enligt GDPR.

Observera att vi inte besvarar frågor om kommunens verksamheter denna väg. Här tar vi endast emot synpunkter på aktuell webbsida du besöker. Frågor om våra verksamheter hänvisas till vår e-tjänst Tyck till om kommunen.

Får vi kontakta dig (frivilligt)?

Skriv in den e-postadress vi kan nå dig på. Vi kontaktar dig enbart om vi behöver ställa kompletterande frågor rörande din feedback ovan.

Har du synpunkter på service och tjänster?

Läs om hur du lämnar synpunkter på kommunens service och tjänster.

Informationen skickas...

Tack för att du hjälper oss att göra kommunens webbplats bättre!

Publicerad:

Senast uppdaterad: